Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 6. 11. 2019. u 12:27
Uređeno: 6. 11. 2019. u 12:45
Nika Jelavić
Studenti novinarstva sudjelovali na...

U hotelu International 4. i 5. studenog održala se Međunarodna medijska konferencija (SEEMF) koja je bila posvećena budućnosti javnog emitiranja i tiskanih medija na području jugoistočne Europe. Na konferenciji se raspravljalo o financiranju i neovisnosti medija te novim poslovnim modelima. Dobrodošlicu je poželjela ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, a jedan od glavnih govornika bio je Jean Philip de Tender, medijski direktor Europske radiodifuzijske unije.

Prva rasprava problematizirala je odnos medija i politike u Hrvatskoj. U toj raspravi su sudjelovali Ilko Ćimić (Index.hr), Vesna Karuza Podgorelec (HRT), Sandra Križanec (N1), Zrinka Vrabec-Mojzeš (Nacional weekly) i Hrvoje Zovko (predsjednik HND-a).

Govorilo se o odnosu političara prema novinarima, izbjegavanju novinara te kako se novinare iznova kažnjava zbog istine koju napišu i objave. Također je istaknuto kako je prošle godine u Hrvatskoj zabilježeno preko 50 napada na novinare. Raspravljalo se i o tome kako je HRT pod velikim utjecajem politike. Poslije te burne rasprave održala se prezentacija za „CEI SEEMO Award for Outstanding Merits in Investigate Journalism“.

Drugi dan, 5. studenog, započeo je govorom profesorice Viktorije Car s Fakulteta političkih znanosti. U panelu su također sudjelovali Andrea Arežina Grgičević (HRT), Belmin Karamehmedović (generalni direktor BHRT-a, Sarajevo) i Susanne Pfab (glavna tajnica ARD-a, Berlin). Raspravljalo se tome kako javni programi televizije trebaju imati više edukacijskih sadržaja i tema koje su radili istraživački novinari. Na drugom panelu govorilo se o multimediji, odnosno o tome kako novinarstvo prilagoditi novim tehnologijama. Ivan Lovreček (glavni direktor Videoclick-a) istaknuo je rast društvene aplikacije Instagram te kako se čak i političari polako prebacuju, to jest otvaraju profile na Instagramu. Nakon pauze Martin Liss (savjetnik za medije i upravljanje, Berlin) održao je dinamičan „wake-up talk“ praćen glazbom, fotografijama i videima. Svoju prezentaciju o “10 stvari koje ste uvijek htjeli znati o budućnosti medija, ali se nikad niste usudili pitati” završio je riječima „Relax – nothing is under control“. Zatim je dodijeljena „SEEMO Award for Better Understanding“ Bori Kontiću, direktoru i osnivaču Medijskog centra u Sarajevu.

Treći panel fokusirao se na tiskane medije kao stupove demokracije, gdje se raspravljalo kako novine kao tiskani mediji danas sve više gube publiku jer se više fokusiramo na elektroničke medije. Završni govor održali su Oliver Vujović (glavni tajnik SEEMO-a) i Nina Kodelja (zamjenica glavnog tajnika CEI-a). 

 

 

Izvještaj pripremila: Laura Jurković

Fotografije: Tonia Jurišić

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 26. 5. 2020. u 09:32
Toni Kliškić

Studentski Zbor Sveučilišta u Zagrebu i Ured za studente organiziraju online interaktivno predavanje: "Životopisi i motivacijska pisma". Predavanje će se održati u četvrtak, 28. svibnja u 17:00 sati.

Prijavni obrazac možete pronaći na poveznici

Sadržaj predavanja

  • oblikovanje životopisa
  • oblikovanje motivacijskog pisma
Objavljeno: 7. 5. 2020. u 12:00
Uređeno: 7. 5. 2020. u 14:11
Toni Kliškić

Sveučilište u Zagrebu objavilo je rezultate Erasmus+ SMS natječaja za 2020./21. Rezultatima je moguće pristupiti na slijedećoj poveznici.

Čestitamo svim odabranim studentima!

Postupak žalbe:

Objavljeno: 18. 3. 2020. u 12:57
Uređeno: 25. 5. 2020. u 17:45
Ana Kuharić

Sveučilište u Zagrebu odlučilo je produljiti rok studentima za prijavu radova za Rektorovu nagradu na mrežnim stranicama Sveučilišta do utorka 30. lipnja 2020. do 16 sati.

Odluku Sveučilišta možete pronaći na poveznici.

Dodatne informacije o natječaju dostupne su ovdje

Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Uređeno: 11. 12. 2018. u 08:41
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.