Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 16. 2. 2021. u 17:37
Uređeno: 26. 2. 2021. u 08:18
Đana Luša

Nastava u ljetnom semestru počinje u ponedjeljak 22. veljače. 

S obzirom da 15. veljače  nisu objavljene nove mjere koje bi dopuštale veća okupljanja i na informaciju koju smo dobili iz Ministarstva znanosti i obrazovanja da je preporuka od 27. studenog i dalje na snazi, obavještavamo vas da će se nastava do daljnjega održavati online

U međuvremenu ćemo pratiti sve informacije Stožera civilne zaštite RH, HZJZ  i Ministarstva znanosti i obrazovanja, te kada se steknu epidemiološki uvjeti biti spremni za prijelaz na hibridni model nastave prema rasporedu koji smo u međuvremenu pripremili. 

Podsjećamo da su nam ovaj semestar na raspolaganju samo tri dvorane u prizemlju s obzirom na potrebu sanacije stubištaHibridni model bi se slučaju popuštanja mjera odnosio na izborne kolegije preddiplomskih studija politologije i novinarstva i kolegije smjera na studiju novinarstva koji se izvode na hrvatskom jeziku. Za ostale nažalost nemamo prostorne mogućnosti.

Kako bismo bili u potpunosti spremni prijeći na hibridni model nastave kada epidemiološka situacija to bude dozvoljavala, morali smo odmah napraviti novi raspored koji se odnosi na preddiplomske studije politologije i novinarstva (raspored broj 1).

  1. Raspored održavanja nastave za preddiplomske studije politologije i novinarstva dostupan je na linku U rasporedu na prvoj stranici možete vidjeti izborne kolegije preddiplomskih studija politologije i novinarstva, te kolegije smjera studija novinarstva koji će kada uvjeti dozvole moći prijeći na hibridni model. Na drugoj stranici se nalaze svi ostali kolegiji preddiplomskih studija novinarstva i politologije, kod kojih je došlo samo do manjih promjena u terminima.
  1. Raspored održavanja nastave za diplomske studije ostaje nepromijenjen i dostupan je na linku. 

Dakle od 22. veljače nastava na preddiplomskoj razini održava se prema rasporedu broj 1, a na diplomskoj razini prema rasporedu broj 2. 

Ukoliko dođe do popuštanja mjera, kolokvije planiramo održati fizički ili hibridno ( ovisno o epidemiološkoj situaciji). 

Ukoliko (kada) prijeđemo na hibridni model, fizički dolasci će biti opcionalni.

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: jučer u 09:33
Toni Kliškić

U sklopu projekta „Osnaživanje mladih kroz medijsko obrazovanje“ u utorak 9. ožujka održat će se radionica posvećena istraživačkom novinarstvu. Termin radionice je od 17:00 do 20:00 sati na platformi Zoom. Radionicu će voditi Ilko Ćimić, nagrađivani novinar s portala Index. Ilko Ćimić je otkrio brojne afere i korupcijske skandale iz politike i gospodarstva koje su rezultirale ostavkama i smjenama brojnih političkih aktera. Projekt zajednički provode Udruge Maštara i Zamisli u partnerstvu s Hrvatskim novinarskim društvom. Projekt financijski podržava Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj. 

Svi zainteresirani za radionicu o istraživačkom novinarstvu mogu se prijaviti putem poveznice.

Objavljeno: 3. 3. 2021. u 12:23
Uređeno: 5. 3. 2021. u 07:51
Dario Nikić Čakar

U okviru Dana otvorenih podataka ("Open Data Days"), koji se organiziraju u suradnji Code for Croatia i Gonga, a uz partnerstvo sa H2020 Projektom Twinning Open Data Operational 2019-2022 u kojem sudjeluje i Pravni fakultet, održat će se virtualna konferencija 'Društveno korisne otvorene tehnologije: Kako su nas katastrofe digitalizirale i što dalje?' (Hrvatsko novinarsko društvo, 5. ožujka od 9.30 do 12.00 sati, online za sudionike) i Virtualni vikend hackathon, 6. i 7. ožujka, online, na kojem će interdisciplinarni timovi raditi na otvorenim podacima javnog sektora i kreirati nove, društveno korisne proizvode (datasetove, analize, vizualizacije, aplikacije).

Z𝗮 online sudjelovanje na konferenciji u petak 5. ožujka 2021. možete se registrirati na sljedećoj poveznici.

Više informacija o Virtualnom vikend hackathonu 7. i 8. ožujka 2021., uz mogućnost prijave za sudjelovanje možete pronaći na poveznici.

Objavljeno: 2. 3. 2021. u 13:08
Uređeno: 2. 3. 2021. u 13:10
Toni Kliškić
IAU - UNODC joint call for papers for...

Međunarodna asocijacija sveučilišta (International Association of Universities - IAU) i UN-ov ured za drogu i kriminal pozivaju mlade istraživače na otvoreni Poziv: E4J Paper Competition for Young Researchers: Higher Education engages with SDG 16: Peace, Justice and Strong Institutions. Više informacija možete pronaći na poveznici.

Objavljeno: 17. 2. 2021. u 08:31
Uređeno: 23. 2. 2021. u 19:34
Dario Nikić Čakar

The Europa-Universität Viadrina Frankfurt (Oder), Germany, conducts the 22nd Summer Course "The European System of Human Rights Protection", 30 August - 10 September 2021, at the Faculty of Law. The Summer Course is offered online.