Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 14. 4. 2020. u 22:37
Uređeno: 14. 4. 2020. u 22:38
Nika Jelavić
Međunarodni mrežni seminar: Kako...

Temeljem uspješne suradnje između Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Fakulteta društvenih i političkih znanosti Sveučilišta Lampung iz Indonezije, organiziran je i proveden međunarodni mrežni seminar naziva „Kako Hrvatska upravlja trenutnom krizom“. Predavač je bio docent Robert Mikac s Fakulteta političkih znanosti, a sudionici nastavnici i studenti Sveučilišta Lampung. Predavanje je obuhvatilo tri cjeline: prvu, kako Hrvatska upravlja Covid-19 krizom s ciljem sagledavanja identificiranih lekcija koje bi se mogle koristiti u slučaju Indonezije; drugu, kako je Europska unija reagirala i koordinira pomoć i potporu državama članicama, da bi se povukle paralele s aktivnostima ASEAN-a (Savez država jugoistočne Azije); treću, kako Sveučilište u Zagrebu djeluje u trenutnoj krizi kako bi se usporedile mjere koje poduzima Lampung Sveučilište.

Ideja za ovaj vid suradnje je došla nakon objave teksta „Kako Hrvatska upravlja krizama u kojima se našla?“ u akademskom časopisu Politička misao. Suradnici iz Veleposlanstva Republike Indonezije u Hrvatskoj, navedeni tekst su preveli na engleski jezik, kako bi bio dostupan akademskim kolegama iz Indonezije. Tekst je prepoznat kao podloga za organizaciju međunarodnog mrežnog seminara. 

Na mrežnom seminaru su pored nastavnika i studenata Lampung Sveučilišta sudjelovali i predstavnici Veleposlanstva Republike Indonezije u Hrvatskoj s kojima naš Fakultet i inače ima izvrsnu suradnju.

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Uređeno: 11. 12. 2018. u 08:41
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.