Jezik | Language: HRV ENG
Engleski jezik za novinare 2
Šifra: 55422
ECTS: 2.5
Nositelji: v. pred. dr. sc. Saša Bjelobaba
pred. dr. sc. Borka Lekaj Lubina
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,1,1

Svi elementi nastave na predmetu provode se na engleskom jeziku. Ova razina uključuje i predmete s više nastavnih grupa (u hrvatskoj grupi nastava je isključivo na hrvatskom jeziku, a u engleskoj grupi isključivo na engleskom jeziku).
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Auditorne vježbe 60
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj je ovoga kolegija daljnja konsolidacija jezične kompetencije studenata kao samostalnih korisnika engleskog jezika i napredak na ljestvici Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike (ZEROJ). Rad na stručnom leksiku nastavlja se na temelju udžbeničkih stručnih tekstova i raznovrsnih autentičnih materijala iz pisanih i govornih medija. Konstantna izloženost raznolikom autentičnom jezičnom materijalu tijekom cijelog semestra trebala bi pridonijeti razumijevanju većeg dijela televizijskih, radijskih i novomedijskih vijesti, praćenju i bilježenju predavanja s područja novinarstva na engleskom jeziku te barem globalnom razumijevanju stručnih tekstova s područja novinarstva napisanih na engleskom jeziku. Napredak na planu razvoja produktivnih jezičnih vještina (govorno i pisano izražavanje) u odnosu na njihovo stanje na kraju prethodnog semestra trebalo bi se očitovati u strukturiranijem usmenom izražavanju (suverena i spontanija upotreba sintaktičkih izričaja tipičnih za usmene prezentacije kao i svladavanje sintaktičkih struktura potrebnih za intervjuiranje na engleskom jeziku) te točnijem i koherentnijem pisanom izražavanju (npr. korištenje odgovarajućih morfosintaktičkih struktura i leksika svojstvenih novinarskom diskursu na engleskom jeziku).
Literatura:
  1. Deborah Potter; Handbook of Independent Journalism; Orange Groove Books (2009), str. (object Object)
2. semestar
Strani jezik (novinari) 1-2 - Redovni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Novinarstvo
Strani jezik (novinari) 1-2 - Izvanredni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Novinarstvo
Termini konzultacija:
Objavljeno: 30. 6. 2020. u 13:44
Uređeno: 30. 6. 2020. u 13:47
Saša Bjelobaba

 

Dragi studenti,

Obavještavam studente koji su prijavili ispit iz Engleskog jezika za politologe 1, Engleskog jezika za politologe 2, Engleskog jezika za novinare 1 (grupa A) i Engleskog jezika za novinare 2 (grupa A) za prvi mješoviti ispitni rok (8. srpnja 2020. u 16h) da će se ispit održati na daljinu, tj. putem aplikacije Testmoz. Potrebno je da se u navedenom terminu spojite putem trajnog URL-a na Cisco Webex Meetings gdje ćete dobiti finalne upute, te poveznicu za ispitni test na Testmozu.

 

poveznica za Cisco Webex Meetings

https://meetingsemea11.webex.com/meet/sasa.bjelobaba

 

Upute koje su objavljene na Intranetu za kolokvije tijekom ove akademske godine (v. nastavni materijali), vrijede i za ovaj ispitni rok. Ako imate pitanja u vezi ispita, slobodno mi se javite e-mailom (sasa.bjelobaba@fpzg.hr).

Upisivanje ocjena u indeks studentima koji su ispit položili na jednom od lipanjskih rokova, ili putem kolokvija, obavit će se u rujnu, vjerojatno na dan drugog mješovitog roka (9. rujna 2020.).

Ova je odgoda upisivanja ocjena uvjetovana pogoršanjem epidemiološke situacije i u skladu je sa službenim uputama uprave Fakulteta (v.  https://www.fpzg.unizg.hr/?@=2ewir#news_89809).

 

Srdačan pozdrav,

Saša Bjelobaba

Popis obavijesti