Jezik | Language: HRV ENG
Engleski jezik za politologe 1
Šifra: 55425
ECTS: 2.5
Nositelji: v. pred. dr. sc. Saša Bjelobaba
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,1,1

Svi elementi nastave na predmetu provode se na engleskom jeziku. Ova razina uključuje i predmete s više nastavnih grupa (u hrvatskoj grupi nastava je isključivo na hrvatskom jeziku, a u engleskoj grupi isključivo na engleskom jeziku).
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Auditorne vježbe 60
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Ciljevi su ovoga kolegija jezični napredak i poboljšanje ukupne jezične kompetencije studenta u govornoj i pisanoj produkciji kao samostalnog korisnika engleskog jezika prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike (ZEROJ), bez obzira na pojedinačnu razinu koju je student dosegao završetkom srednjoškolskog obrazovanja. Navedeno se postiže obradom tematskih sadržaja u obliku znanstveno-teorijskih tekstova s područja politologije, kao i korištenjem raznovrsnog autentičnog i aktualnog materijala iz različitih (pisanih i govornih) medija, didaktički prilagođenog upravo s ciljem razvijanja četiriju temeljnih jezičnih vještina (čitanje, slušanje, pisanje i govorenje) te usvajanja i proširivanja specifičnog profesionalnog vokabulara i morfosintaktičkih struktura za efikasno komuniciranje na engleskom jeziku kao jeziku struke na području politologije. Razvoj receptivnih jezičnih vještina (čitanja i slušanja) pruža instrumentarij za daljnje praćenje nastave engleskog jezika, olakšava korištenje stručne literature napisane na engleskom jeziku općenito, kao i razumijevanje usmenog diskursa s područja politologije. Nadalje, obveza održavanja usmenih prezentacija, sudjelovanje u diskusijama te rad na slobodnom pisanom izrazu o zadanoj temi trebali bi dovesti do iskustvenog razvijanja produktivnih jezičnih vještina (usmeno i pisano izražavanje) s ciljem osiguravanja temelja za daljnje aktivno sudjelovanje u nastavi na engleskom jeziku tijekom studija.
Literatura:
  1. Andrew Heywood; Politics; Palgrave Macmillan (2013), str. (object Object)
1. semestar
Strani jezik politologija 1-1 - Redovni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija
Strani jezik politologija 1-1 - Izvanredni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija
Termini konzultacija:
Objavljeno: 30. 6. 2020. u 13:37
Uređeno: 30. 6. 2020. u 13:46
Saša Bjelobaba

 

Dragi studenti,

Obavještavam studente koji su prijavili ispit iz Engleskog jezika za politologe 1, Engleskog jezika za politologe 2, Engleskog jezika za novinare 1 (grupa A) i Engleskog jezika za novinare 2 (grupa A) za prvi mješoviti ispitni rok (8. srpnja 2020. u 16h) da će se ispit održati na daljinu, tj. putem aplikacije Testmoz. Potrebno je da se u navedenom terminu spojite putem trajnog URL-a na Cisco Webex Meetings gdje ćete dobiti finalne upute, te poveznicu za ispitni test na Testmozu.

poveznica za Cisco Webex Meetings

https://meetingsemea11.webex.com/meet/sasa.bjelobaba

Upute koje su objavljene na Intranetu za kolokvije tijekom ove akademske godine (v. nastavni materijali), vrijede i za ovaj ispitni rok. Ako imate pitanja u vezi ispita, slobodno mi se javite e-mailom (sasa.bjelobaba@fpzg.hr).

Upisivanje ocjena u indeks studentima koji su ispit položili na jednom od lipanjskih rokova, ili putem kolokvija, obavit će se u rujnu, vjerojatno na dan drugog mješovitog roka (9. rujna 2020.).

Ova je odgoda upisivanja ocjena uvjetovana pogoršanjem epidemiološke situacije i u skladu je sa službenim uputama uprave Fakulteta (v.  https://www.fpzg.unizg.hr/?@=2ewir#news_89809).

Srdačan pozdrav,

Saša Bjelobaba

Popis obavijesti