Jezik | Language: HRV ENG
Engleski jezik za politologe 1
Šifra: 55425
ECTS: 2.5
Nositelji: v. pred. dr. sc. Saša Bjelobaba
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,1,1

Svi elementi nastave na predmetu provode se na engleskom jeziku. Ova razina uključuje i predmete s više nastavnih grupa (u hrvatskoj grupi nastava je isključivo na hrvatskom jeziku, a u engleskoj grupi isključivo na engleskom jeziku).
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Auditorne vježbe 60
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Ciljevi su ovoga kolegija jezični napredak i poboljšanje ukupne jezične kompetencije studenta u govornoj i pisanoj produkciji kao samostalnog korisnika engleskog jezika prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike (ZEROJ), bez obzira na pojedinačnu razinu koju je student dosegao završetkom srednjoškolskog obrazovanja. Navedeno se postiže obradom tematskih sadržaja u obliku znanstveno-teorijskih tekstova s područja politologije, kao i korištenjem raznovrsnog autentičnog i aktualnog materijala iz različitih (pisanih i govornih) medija, didaktički prilagođenog upravo s ciljem razvijanja četiriju temeljnih jezičnih vještina (čitanje, slušanje, pisanje i govorenje) te usvajanja i proširivanja specifičnog profesionalnog vokabulara i morfosintaktičkih struktura za efikasno komuniciranje na engleskom jeziku kao jeziku struke na području politologije. Razvoj receptivnih jezičnih vještina (čitanja i slušanja) pruža instrumentarij za daljnje praćenje nastave engleskog jezika, olakšava korištenje stručne literature napisane na engleskom jeziku općenito, kao i razumijevanje usmenog diskursa s područja politologije. Nadalje, obveza održavanja usmenih prezentacija, sudjelovanje u diskusijama te rad na slobodnom pisanom izrazu o zadanoj temi trebali bi dovesti do iskustvenog razvijanja produktivnih jezičnih vještina (usmeno i pisano izražavanje) s ciljem osiguravanja temelja za daljnje aktivno sudjelovanje u nastavi na engleskom jeziku tijekom studija.
Literatura:
  1. Andrew Heywood; Politics; Palgrave Macmillan (2013), str. (object Object)
1. semestar
Strani jezik politologija 1-1 - Redovni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija
Strani jezik politologija 1-1 - Izvanredni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija
Termini konzultacija:
Objavljeno: 5. 10. 2020. u 10:51
Uređeno: 5. 10. 2020. u 16:25
Saša Bjelobaba

Poštovani studenti,

Danas počinje nastava na kolegiju Engleski jezik za politologe 1. Šaljem vam sljedeći pregled rasporeda kako biste znali u koje se vrijeme trebate pridružiti MS Teamu za ovaj predmet.

 

PREDAVANJA (svi studenti upisani na kolegij) - ponedjeljkom: 15.00 - 16.15

SEMINARSKA GRUPA A - ponedjeljkom: 16.30 - 17.45

SEMINARSKA GRUPA B - ponedjeljkom: 18.00 - 19.15

SEMINARSKA GRUPA C - ponedjeljkom: 19.30 - 20.45

 

Podjelu na seminarske grupe možete pronaći na Intranetu u rubrici Repozitorij nastavnih materijala.

 

Looking forward to meeting you today,

 

Saša Bjelobaba

Popis obavijesti