Jezik | Language: HRV ENG
Engleski jezik za politologe 2
Šifra: 55426
ECTS: 2.5
Nositelji: v. pred. dr. sc. Saša Bjelobaba
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,1,1

Svi elementi nastave na predmetu provode se na engleskom jeziku. Ova razina uključuje i predmete s više nastavnih grupa (u hrvatskoj grupi nastava je isključivo na hrvatskom jeziku, a u engleskoj grupi isključivo na engleskom jeziku).
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Auditorne vježbe 60
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj je ovoga kolegija daljnja konsolidacija jezične kompetencije studenata kao samostalnih korisnika engleskog jezika i napredak na ljestvici Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike (ZEROJ). Rad na stručnom leksiku nastavlja se na temelju udžbeničkih teorijsko-znanstvenih tekstova i raznovrsnih autentičnih materijala posvećenih aktualnim političkim zbivanjima iz pisanih i govornih medija, što bi trebalo dovesti do preciznije konceptualizacije engleskih termina s područja politologije te razvijanja svijesti o hrvatsko-engleskim međujezičnim podudarnostima, djelomičnim podudarnostima, ali i diskrepancijama, u opsegu i rasporedu semantičkih polja i koncepata na koje se odnose pojedini termini s područja politike i političke znanosti. Konstantna izloženost raznolikom autentičnom jezičnom materijalu tijekom cijelog semestra trebala bi pridonijeti razumijevanju većeg dijela televizijskih, radijskih i novomedijskih vijesti, praćenju i bilježenju predavanja s područja političke znanosti na engleskom jeziku te barem globalnom razumijevanju stručnih tekstova s područja politologije napisanih na engleskom jeziku. Napredak na planu razvoja produktivnih jezičnih vještina (govorno i pisano izražavanje) u odnosu na njihovo stanje na kraju prethodnog semestra trebalo bi se očitovati u strukturiranijem usmenom izražavanju (suverena i spontanija upotreba sintaktičkih izričaja tipičnih za usmene prezentacije) te koherentnijem pisanom izražavanju (korištenje prikladnih vezničkih izraza svojstvenih formalnom registru nužnih za stilski adekvatno akademsko pisanje).
Literatura:
  1. Andrew Heywood; Politics; Palgrave Macmillan (2013), str. (object Object)
2. semestar
Strani jezik politologija 1-2 - Redovni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija
Strani jezik politologija 1-2 - Izvanredni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija
Termini konzultacija:
Objavljeno: 5. 6. 2020. u 00:14
Uređeno: 5. 6. 2020. u 00:23
Saša Bjelobaba

 

Kako sam, usprkos vrlo iscrpnoj obavijesti, primio nekoliko e-mail upita o rezultatima drugog kolokvija i načinu polaganja ispita u lipnju (za studente koji nisu položili kolokvije), molio bih sve studente da (još jednom) detaljno pročitaju obavijest koju sam u ponedjeljak objavio na Intranetu u repozitoriju nastavnog materijala. 

Ukratko, redovni će se ispiti održati 10. i 24. lipnja 2020. preko aplikacije Testmoz, a svi studenti koji budu polagali ispit na tim rokovima moraju se u 16.00 ulogirati putem naše stalne poveznice na Cisco Webex Meetings kako bi dobili završne upute, potrebnu poveznicu i lozinku.

N.b. Upute za prvi i drugi kolokvij vrijede i za redovne ispite rokove. Naime, opisani i oprimjereni će tipovi zadataka (v. Pdf dokument "Midterm exam..." i obavijest "Second partial exam...") na redovnim ispitnim rokovima pokrivati cjelokupno gradivo semestra.

Imajte na umu da je prijava putem sustava ISVU obavezna bilo da polažete ispit, bilo da ste ga položili. Studenti koji formalno ne prijave ispit za određeni ispitni rok, neće mu moći pristupiti toga dana, odnosno neće im biti evidentirana ocjena u sustavu ISVU.

Studenti koji su položili oba kolokvija, ali bi željeli povisiti ocjenu, ne moraju me o tome obavještavati - dovoljno je da izađu na ispit i tim činom će anulirati provizornu ocjenu. Potrebno me je obavijestiti samo u slučaju da žele pristupiti ispitu tek 24. lipnja 2020. iako je ocjena s dvaju kolokvija pozitivna, a ispit za 10. lipnja 2020. je već prijavljen. U tom slučaju ocjenu neću automatski upisati.

Kako će se ispiti iz Engleskog jezika za politologe 1 i 2 na mješovitim rokovima gotovo sigurno održati na Fakultetu, upisivanje će ocjena u indekse biti upriličeno na datume ispita u srpnju i rujnu. Potvrda te informacije (s točnim terminima) će biti objavljena na Intranetu.

Slobodno mi se javite ako bude bilo kakvih nejasnoća i/ili potrebe za dodatnim objašnjenjima.

 

Srdačan pozdrav,

Saša Bjelobaba

 

Popis obavijesti