Jezik | Language: HRV ENG
Istraživačko novinarstvo
Šifra: 187303
ECTS: 7.0
Nositelji: prof. dr. sc. Gordana Vilović
Izvođači: Kristian Došen - Seminar
Željana Ivanuš - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,1,0

U dogovoru sa studentima upisanim na predmetu, nastavnik će osigurati što veći broj elemenata nastave na engleskom jeziku, odnosno istovremeno i na engleskom i na hrvatskom za mješovite grupe (dvojezični nastavni materijali i dvojezični ispiti). Razina 2 također uključuje dodatni individualni rad sa stranim studentima (slično kao i razina 1) za nastavne elemente koji se drže na hrvatskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Literatura:
  1. Bešker, Inoslav i Obad Orlanda (ur.); Istraživačko novinarstvo; Press Data. Hrvatsko novinarsko društvo. Zagreb (2004)
  2. Koronel, Šila; Iza kulisa: vodič za istraživačke novinare na Balkanu: Balkanska istraživačka mreža; BIRN, Beograd (prijevod) (2011)
  3. Pilger John; Tell me no lies: investigative journalism that changed the world; Thunder s Mouth Press, New York (2005)
  4. Aucoin, J.L.; The evolution of American investigative journalism; University of Missouri Press, Columbia (2005)
  5. De Burg, Hugo (ur.); Investigative Journalism; Routledge, London (2008)
  6. Ettema, J. i Glasser, T.; The Reporter s Craft as Moral Doscourse in Custodians and Conscience; Coulmbia University Press, New York (1998)
  7. Hunter, M.L.; Story-based Inquiry: A manual for investigative journalists; http://unesdoc.unesco.org/images/0019/001930/193078e.pdf
  8. Spark, David; Investigative Reporting, A study in technique; Focal Press, London (2003)
3. semestar
Usmjerenje MEDIJI I NOVINARSTVO dn. 3. semestar - Redovni studij - Diplomski sveučilišni studij Novinarstvo
Termini konzultacija:
Objavljeno: 11. 10. 2020. u 16:09
Đana Luša

Poštovane kolegice i kolege,

Dvije studentice koje su bile s vama na nastavi 5.10.2020. pozitivne su na korona virus. S obzirom na to da su bile infektivne, ali su nosile masku, kao i svi vi, te da su održavale potrebnu fizičku distancu, sukladno preporuci epidemiologa, nije potrebna mjera samoizolacije za vas.

Ipak preporučamo pojačan oprez, što bi značilo da smanjite izlaske i druženja sljedećih 14 dana, ostanete u kontaktu samo s ukućanima, izbjegavate javna okupljanja i druženja, kao i javni prijevoz.

Također molimo vas da obratite pažnju na simptome i ukoliko se isti pojave, svakako ostanite kod kuće i javite se epidemiologu.

U slučaju bilo kakvih nedoumica, molimo javite se prodekanici za nastavu na e-mail: dana.lusa@fpzg.hr.

Popis obavijesti