Jezik | Language: HRV ENG
Metode istraživanja
Šifra: 103590
ECTS: 5.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Goran Čular
izv. prof. dr. sc. Andrija Henjak
Izvođači: Goran Čular - Auditorne vježbe
Andrija Henjak - Auditorne vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Auditorne vježbe 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj je predmeta uvesti studente u logiku znanstvenog istraživanja u društvenim znanostima napose politologiji. Pokušava se odgovoriti na pitanja zašto istražujemo, što istražujemo i kako istražujemo, kao i upozoriti na temeljne kategorije i pravila znanstveno-istraživačkog rada. U tu svrhu osmišljena su predavanja koja se u prvom dijelu fokusiraju na temeljne faze, pojmove i probleme istraživanja u političkoj znanosti, a u drugom dijelu na specifične metode prikupljanja podataka. U drugom dijelu nastave pored nastavnika na predmetu gostuju kolege nastavnici koji su se u svome istraživačkom radu posebno koristili pojedinim metodama prikupljanja podataka. Seminarska nastava je zamišljena kao kolektivni rad po skupinama na izvođenju stvarnog projektnog zadatka koncipiranja i izvođenja politološkog istraživanja nastavnim svrhama primjerenog obima. Tema istraživanja kao i metode prikupljanja podataka mijenjaju se od godine do godine, ali se uvijek prolaze sve faze jednog znanstvenog rada, od koncipiranja istraživačkog problema do pisanja izvještaja o rezultatima istraživanja.
Literatura:
  1. Burnham, Peter; Gilland, Karin; Grant, Wyn i Layton-Henry; Metode istraživanja politike; Fakultet političkih znanosti, Zagreb (2006), str. 33-60, 91-100, 121-151, 153-176
  2. Cohen, Louis, Lawrence Manion i Keith Morrison; Metode istraživanja u obrazovanju; Naklada Slap (2007), str. 169-180, 191-204, 245-292
  3. Paul Newbold, William Carson i Betty Thorne; Statistika; MATE, Zagreb (2010), str. 9-12, 65-77
  4. Mejovšek, Milko; Metode znanstvenog istraživanja u društvenim i humanističkim znanostima; Naklada Slap (2013), str. 35-45
  5. Corbetta, Piergiorgo; Social Research: Theory, Methods and Techniques; Sage Publications, London/Thousand Oaks/New Delhi (2003), str. 57-70, 75-97, 117-163, 203-305
2. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija
Obavezni predmet - Izvanredni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 4. 9. 2020. u 10:19
Goran Čular

Poštovani kolegice i kolege,

u srijedu 9.9. u 10:15 održat će se pisani ispit iz Metoda istraživanja, fizički u A dvorani. Kandidati moraju imati prijavljen 4. ispitni rok, bit će ramješteni u dvorani na međusobnoj udaljenosti od najmanje 2 metra i ispit će pisati pod maskama (pravilno postavljenim tako da pokrivaju i nos i usta). Odmah nakon ispita bit će ispravak i upis ocjena, u e-indeks i fizički. Pozivam i sve ostale kolege koji će do tada imati zaključenu konačnu ocjenu da dođu na fizički upis u 11:00, kao i one koji trebaju upisati semestralni esej ili nešto slično (ili da dostave indeks).

Srdačan pozdrav,

Goran Čular

Objavljeno: 20. 7. 2020. u 12:05
Goran Čular

Poštovani kolegice i kolege,

u dokumentu 2019_2020_bodovi i ocjene_1 možete vidjeti konačne ocjene na predmetu koje će biti unesene i u ISVU. To nisu sve ocjene, jer kolega Henjak upravo dovršava ocjenjivanje završnih radova, pa će nadopisati konačne ocjene. Također, za dan-dva bit će razjašnjene neke nedoumice oko ocjena iz kolokvija (dešifriranje mail adrese i spajanje s imenom).

Studenti koji imaju konačnu ocjenu, a povodom toga imaju upit ili primjedbu mogu se obratiti na mail isključivo voditelju seminarske grupe koju su pohađali. Studenti koji nemaju zaključenu završnu ocjenu neka pričekaju s upitima.

Upis ocjena u fizički indeks obavlja još ovaj tjedan prodekanica za nastavu prof. Gordana Vilović. U slučaju potrebe za prijepisom ocjena ili potvrda još do kraja tjedna iznimno se može obratiti u referadu.

ZA SEMINARSKE GRUPE C1 I C2

U dokumentu evidencija_ocjene grupe C1 i C2 mogu vidjeti svoje bodove iz završnog izvještaja i ocjene iz seminara. U posebnom dokumentu uz to mogu vidjeti i komentare na završne izvještaje. Studenti koji nisu niti jedan put prezentirali na seminaru svoju analizu dobili su -10 bodova u izvještaju. Također i studenti koji su kasnili s izvještajem (-5 odnosno -10 zavisno od kašnjenja). Studenti kojima će ocjena biti unesena tek nakon usmene provjere izvještaja bit će posebno obaviješteni putem maila o terminu usmene provjere preko Zoom aplikacije.

Studenti koji nisu predali završni izvještaj ili nisu osvojili barem 10 bodova iz završnog izvještaja ili ukupan broj bodova iz seminara ne prelazi 20, mogu ponovo poslati izvještaj do 1. rujna. Konačna ocjena takvim studentima, bez obzira na ocjenu iz pisanog ispita, bit će maksimalno dovoljan (ukoliko na zadovoljavajući način napišu završni rad).

Srdačan pozdrav,

Goran Čular

Objavljeno: 29. 6. 2020. u 13:46
Goran Čular

Poštovani kolegice i kolege,

pisani ispit na II. ispitnom roku (1. srpnja), zbog razvoja situacije s COVID-om-19 održat će se on-line. Isto će vrijediti i za sve one koji izlaze na III. ispitni rok (8. srpnja).

Srdačan pozdrav,

Goran Čular

Objavljeno: 22. 4. 2020. u 11:42
Goran Čular

Poštovani kolegice i kolege,

neki kolegice i kolege su prijavili različite poteškoće vezane uz tehnički aspekt provedbe kolokvija. Molim sve kolege koji su imali takve probleme, a posebno ako ih je to omelo u ispunjavanju ili slanju testa na vrijeme, da nam se jave na obje naše adrese (Čular, Henjak) u istom mailu. Prikupit ćemo sve prigovore, vidjeti koliko je testova uspješno stiglo i obavijestiti vas o daljnjim koracima. Prema prvim informacijama, riječ je o problemima koje nismo mogli predvidjeti i koji ovise o pojedinim konfiguracijama ili browserima na vašim kompjutorima i sl.. Više ćemo znati nakon. U svakom slučaju, nitko neće biti oštećen.

Srdačan pozdrav,

Goran Čular i Andrija Henjak

Objavljeno: 15. 4. 2020. u 21:23
Andrija Henjak

Pozdrav Svima

Molim Vas da se kroz anketu koja je na intranetu najkasnije do UTORKA u 17.00 izjasnite želite li ići na kolokvij ili ne.

Ova informacija nam treba kako bi mogli znati koliko će nam prostora trebati na aplikaciji (jer ga iznad određeng broja trebamo platiti pristup), i kome ćemo poslati poziv na kolokvij.

S obzirom da je aplikacija vrlo jednostavna i pregledna, nećemo imati testni pokušaj, pošto sve skupa nije ništa složenije od papirnatog testa.

Puno pozdrava

AH

Objavljeno: 15. 4. 2020. u 20:02
Andrija Henjak

Večeras ću vam poslati mail koji ima za svrhu provjeriti imate li valjanu e-mail adresu na koju Vam možemo poslati poveznicu za kolokvij.

Ako dobijete mail NEMOJTE odgovarati na njega, njegova svrha je da indetificiramo mailove koji nisu točni i osobe čije mailove nemamo.

Ako ne dobijete mail najprije provjerite vaše SPAM foldere.

Ako ne dobijete moj mail i ako ga ne nađete u spam folderu pošaljite mi poruku tako da mogu zabilježiti vašu e-mail adresu.

Puno pozdrava

AH

 

Objavljeno: 14. 4. 2020. u 21:42
Uređeno: 14. 4. 2020. u 21:43
Goran Čular

Poštovani kolegice i kolege,

kao što je najavljeno, I kolokvij će se održati u srijedu, 22. travnja u 11:00 (za sve koji žele izaći na kolokvij). Kolokvij će se održati on-line (12 multiple-choice pitanja, 4 ponuđena odgovora - 1 točan) s ograničenim vremenom za popunjavanje. Za izlazak na kolokvij student ne treba downloadirati nikakav program ili platformu, na njegovu mail adresu u srijedu, 22. travnja u 11:00 bit će poslan link koji se aktivira iz maila.

Pitanja u kolokviju odnose se na sve dosadašnje susrete i predavanja uključivo i predavanje od 15. travnja, kao i na svu literaturu na hrvatskom jeziku koja je navedena pod tim susretima (literatura koja postoji samo na engleskom može pomoći, ali pitanja će se moći odgovoriti i bez nje). Seminarska nastava također jako pomaže u odgovorima na pitanja.

Molimo sve studente da narednih dana prate intranet obavijesti ovdje, prate svoje mail adrese koje su prijavili Fakultetu (tamo ćete dobiti upit o identitetu), kao i da odgovore na anketu koja će se održati putem intraneta (tamo će te se trebati prijaviti za kolokvij).

Srdačan pozdrav,

Goran Čular i Andrija Henjak

 

Objavljeno: 13. 4. 2020. u 20:33
Goran Čular

Poštovani kolegice i kolege,

naše sljedeće zoom predavanje na temu Kauzalnost, povezanost i kontrola održat će se u terminu nastave, u srijedu, 15. travnja u 10:15. Dovoljno je da donji link ubacite u tražilicu i spojite se.

Srdačan pozdrav,

Goran Čular


https://zoom.us/j/9075631970?pwd=S3dqYk0ybDlacm1HSzF0djYvWGhRUT09

Meeting ID: 907 563 1970
Password: 041871

 

Objavljeno: 8. 4. 2020. u 16:28
Uređeno: 8. 4. 2020. u 16:29
Goran Čular

Poštovani kolegice i kolege,

podignuta je snimka današnjeg Zoom predavanja na temu UZORKOVANJE. Pored te snimke imate i normalni ppt file s istom prezentacijom, samo bez predavanja. Sve je podignuto, kao i obično, u folderu PREDAVANJA.

Srdačan pozdrav,

Goran Čular

Objavljeno: 6. 4. 2020. u 12:04
Goran Čular

Poštovani kolegice i kolege,

zbog novonastale situacije i nedostupnosti literature u fizičkom obliku pod folderom LITERATURA od sada možete pronaći i dijelove iz knjige Burnham i dr. (2006) koja je potrebna u tri susreta (pdf scanovi). Za dijelove iste knjige propisane za susrete u drugom dijelu semestra bit ćete naknadno obaviješteni.

U srijedu, 8. travnja u 10:15 počinje predavanje na temu UZORKOVANJA preko aplikacije Zoom. Dovoljno je da pokrenete donji link nekoliko minuta prije i bit ćete na predavanju (možda će vas tražiti da unesete i donju lozinku. a možda ćete se priključiti automatski). Predlažem vam da se priključite samo audio (držite ugašenu kameru) kako bi snimka imala što manju veličinu (da je možemo poslije podignuti na intranet).

Vidimo se i srdačan pozdrav,

Goran Čular

Goran Čular is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Goran Čular's Personal Meeting Room

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/9075631970?pwd=S3dqYk0ybDlacm1HSzF0djYvWGhRUT09

Meeting ID: 907 563 1970
Password: 041871
 

Objavljeno: 1. 4. 2020. u 20:38
Uređeno: 1. 4. 2020. u 20:46
Goran Čular

Poštovani kolegice i kolege,

zbog novonastale situacije kolokvij, koji je planiran 15. travnja, pomiče se na 22. travnja. Kolega Henjak (koji je puno verziraniji od mene u tome) upravo ispituje neke aplikacije za obavljanje pisanog kolokvija na daljinu (on-line). Čim budemo sigurni da će to funkcionirati obavijestit ćemo vas o svemu. Ako se dogodi da kolokvij nije moguće provesti na daljinu na odgovarajući način, bit će ukinut (s nadom da ćemo biti u mogućnosti ispit održati fizički u lipnju), o čemu ćemo vas također obavijestiti odmah ako takvu odluku donesemo.

Kolokvij, kao i ispit, sastoji se većinom od pitanja (multiple choice) prepoznavanja i razumijevanja onoga što smo do sada radili (u vidu kratkih primjera na koje morate primijeniti stečeno znanje), a u jednom manjem dijelu od toga da direktno testira jeste li čitali literaturu i pratili predavanja. Zato vam savjetujem da, umjesto "bubanja", proučite literaturu koncentrirano, s razumijevanjem, da proučite prezentacije predavanja, a naravno da će puno toga ovistiti i o tome koliko ulažete u seminarsku nastavu.  

Sljedeća dva predavanja imat ćemo on-line preko aplikacije Zoom 8. i 15. travnja. Nadam se da je današnje iskustvo u tome bilo pozitivno. Na vrijeme ću vam poslati link za spajanje.

Srdačan pozdrav svima i čuvajte se,

Goran Čular 

 

Objavljeno: 26. 3. 2020. u 12:11
Uređeno: 26. 3. 2020. u 12:11
Goran Čular

Poštovani kolegice i kolege,

podignuto je jučerašnje :) predavanje. Molim da ga proučite, kao i da pročitate nekoliko stranica što o tome piše Corbetta (vrlo slično). Za sva sadržajna pitanja otvoreni smo na FORUMU.

Srdačan pozdrav,

Gorn Čular

Objavljeno: 24. 3. 2020. u 14:24
Uređeno: 24. 3. 2020. u 14:26
Goran Čular

Poštovani kolegice i kolege,

Pod folderom SEMINAR C1, C2 podigao sam novu evidenciju koja sadržava bodove za vašu 3. zadaću. Također, podigao sam ppt Komentari na 3. domaću zadaću, koja vam može pokazati gdje ste u razmišljanjima o najprimjerenijem dizajnu istraživanja otišli u pogrešnom smjeru. Nisam bio strog u ocijenjivanju, upravo zbog toga što sam primijeto da sam vam, nakon predavanja, ostavio dosta upitnika u glavi.

O 4. domaćoj zadaći obavijestit ću vas naknadno, nakon što svim studentima podignem novo predavanje - o operacionalizaciji koncepata. VAŽNO: obavijest o 4. domaćoj zadaći dobit ćete na FORUMU, pod diskusijskom grupom C1, C2. Ubuduće se sve poruke koje su vezane za seminar za grupe C1 i C2 sele s ovog panoa na FORUM (pa tako i o svim zadaćama). Dokumenti (excell, ppt i ostalo) se i dalje objavljuju pod NASTAVNI MATERIJALI, folder SEMINAR C1, C2) 

Time manje opterećujemo ostale studente na predmetu, a i kreiramo naviku da budemo na FORUMU. Uvijek ste pozvani tamo pitati sve što vam nije jasno u pogledu sadržaja gradiva, predavanja, literature ... (već ima neke komunikacije koja bi mogla biti svima od interesa)

Srdačan pozdrav,

Goran Čular 

Objavljeno: 20. 3. 2020. u 20:43
Goran Čular

Poštovani kolegice i kolege,

vjerujem da ste pročitali komentare na zadaće, a neki su već i napravili prvi dio 3. domaće zadaće.

Ovdje zadajem 3. domaću zadaću u cjelini:

1. uzimajući u obzir objavljene komenatre na 2. domaću zadaću i vidjevši jeste li dobro formulirali vaše dvije hipoteze ponovo ih formulirati i odrediti za svaku neovisni i ovisni koncept

2. proučiti podignuto predavanje (zajedno s pripadajućom literaturom) i na temelju toga odrediti:

a) koji istraživački dizajn ćemo koristiti u našem istraživanju

b) koje su jedinice naše analize

c) koju ili koje tehnike prikupljanja podataka ćemo koristiti

Vodite računa o tome da, osim vaših specifičnih hipoteza, svi skupa provjeravamo i zajedniču hipotezu, a to je da je uspjeh u studiju pozitivno povezan s uspjehom u selekcijskom postupku.

Rok: nedjelja u 24:00.

Srdačan pozdrav,

Goran Čular 

Objavljeno: 20. 3. 2020. u 20:35
Goran Čular

Poštovani kolegice i kolege,

napokon je objavljeno predavanje iz Metoda istraživanja koje sam vam obećao u srijedu. Možete ga naći pod PREDAVANJA. Ispričavam se na kašnjenju, ali nisam uopće imao dojam koliko će mi pisanje komentara uz slajdove oduzeti vremena.

Molim vas da ppt prezentaciju čitate tako da možete vidjeti komentare ispod slajdova. Na kraju imate i nekoliko zgodnih zadačića za razmišljanje. Bilo bi nam drago da se javite na FORUM sa svojim idejama.

Također, predavanje će biti puno prohodnije ako prethodno pročitate zadanu literaturu.

Sva vaša pitanja i komentare očekujemo na FORUM-u.

Srdačan pozdrav,

Goran Čular

Objavljeno: 18. 3. 2020. u 14:24
Goran Čular

Poštovani kolegice i kolege,

pod Nastavnim materijalima/Seminar (C1, C2) podignuta je najnovija evidencija iz koje možete vidjeti dosadašnje stanje bodova, kao i bodove za 2. zadaću. Osim toga, podignut je i PPT dokument KOMENTARI NA DOMAĆU ZADAĆU 2. Ovaj put nisam nikome vraćao individualne komentare, već su najočiti problemi koje ste imali u svojim domaćim zadaćama navedeni i komentirani, a prezentirana su i dva primjera izvrsnih domaćih zadaća.

Molim vas da prođete PPT prezentaciju, pogledate još jednom kako ste vi napisali 2. domaću zadaću i vidite koliko ste bodova dobili. Nakon toga, možete odmah pristupiti prvom dijelu 3. domaće zadaće: još jednom napisati jasnu hipotezu (uzimajući sve komentare u obzir) i odrediti što je neovisni, a što ovisni koncept. Ovo je prilika velikom broju vas da "popravi" svoje hipoteze. O drugom dijelu 3. domaće zadaće bit ćete obaviješteni naknadno.

Srdačan pozdrav,

Goran Čular

Objavljeno: 14. 3. 2020. u 09:25
Uređeno: 14. 3. 2020. u 09:29
Goran Čular

Poštovani kolegice i kolege,

zbog novonastale situacije, nastava na predmetu Metode istraživanja (predavanja i seminari), kroz sljedeća dva tjedna, odvijat će se putem ovog intranetskog portala. Kako je ovo nova situacija za sve nas, pa tako i za nastavnike koji nisu imali vremena za pripreme posebnih on-line sadržaja, molim vas za razumijevanje, kao i za to da češće posjećujete stranice predmeta na intranetu, putem kojega ćete dobivati sve obavijesti vezene uz predmet.

Zbog objektivnih okolnosti (pripreme materijala, problematična dostupnost računala s internetskom vezom svih studenata), nastava neće imati oblik on-line nastave u realnom vremenu (neće se tražiti da studenti u točno određenom terminu sjede kraj svojih računala), već će nastavnici pripremiti i podignuti podrobniji materijal (u vidu detaljnijih prezentacija) na ovim stranicama.

Također, ohrabruju se studenti da se sa svojim pitanjima i komentarima (vezano uz organizaciju nastave, ali i podignute sadržaje) javljaju putem opcije Forum pod ovim predmetom, kadgod imaju pitanje ili komentar koji su od interesa i ostalih studenata (svi studentski komentari i naši odgovori su svima na predmetu vidljivi). Potičemo vas da postavljate konkretna pitanja vezana uz objavljene prezentacije, ali i literaturu (koja sada dobiva dodatni značaj), a nastavnici će svaki dan odvojiti određeno vrijeme da na vaša pitanja i komentare odgovore. Nećemo odgovarati na vaše e-mail poruke s pitanjima, ako procijenimo da je riječ o pitanju od interesa i za druge (tome od sada služi isključivo Forum, koji ćemo nastojati i dadatno organizirati po seminarskim grupama ili drugim kriterijima).

Domaće zadaće će i dalje predstavljati važan oblik rada, kao i do sada i u tome neće biti velikih promjena.

Ako u međuvremenu nađemo kanal komunikacije koji će biti primjereniji i realno provediv, o tome ćete biti ovdje obaviješteni.

Srdačan pozdrav,

Goran Čular

   

Objavljeno: 12. 3. 2020. u 07:42
Uređeno: 12. 3. 2020. u 07:43
Goran Čular

Poštovani kolegice i kolege,

na posljednjem slajdu podignute prezentacije navedeni su okolni koncepti koji mogu utjecati na uspjeh u studiju. Vaš je zadatak da izaberete dva koncepta (ne smiju pripadati istoj grupi koncepata), pronađete tekst(ove) koji tematiziraju odnos izabranih koncepata i uspjeha u studiju (ili općenito školovanju), i daju neki pregled dosadašnjih istraživanja na tu temu. Na temelju tih tekstova formulirajte vaše dvije polazne hipoteze (u obje je uspjeh u studiju ovisni koncept, a odabrani koncepti su neovisni - po jedan u svakoj hipotezi). Nakon formuliranja hipoteza dajte za svaku hipotezu jedan paragraf objašnjenja, zašto očekujete upravo takav odnos, na temelju čega (tu koristiti pozivanje na tekstove).

Molim studente da ne idu linijom manjeg otpora, odnosno da odabiru koncepte za koje imaju tekstove, već obrnuto: da prvo izaberu koncepte za koje ih stvarno zanima kako utječu na uspjeh u studiju, a zatim da potraže tekstove o tome. Čak i ako ne nađu tekst, argumentaciju za polaznu hipotezu moguće je temeljiti na vlastitim iskustvima i očekivanjima.

Na kraju zadaće navesti korištene tekstove i dati precizne linkove na njih.

Svi studenti kojima je prva zadaća ocijenjena pozitivnim brojem 2. domaću zadaću nadopisuju u isti Word dokument nakon 1. (oni kojima nisu vraćeni komentari u svoj originalni dokument, a oni kojima su vraćeni komentari u taj vraćeni dokument).

Studenti koji su napisali 1. zadaću, ali im nije vrednovana (obilježeni ljubičastim i žutim), također samo nadopisuju 2. zadaću.

Studenti koji nisu napravili 1. zadaću ili im je ocijenjena negativno (-5) moraju prvo napisati 1. zadaću, a nakon nje u isti dokument 2. zadaću i sve poslati kao GRUPA_Prezime Ime_2 (kao i svi drugi)

Rok je, kao i uvijek, nedjelja do 24:00.

Srdačan pozdrav,

Goran Čular

Objavljeno: 9. 3. 2020. u 09:38
Uređeno: 9. 3. 2020. u 09:39
Goran Čular

Poštovani kolegice i kolege,

samo otprilike 50% zadaća bilo je poslano sukladno Pravilima rada u seminaru i uputi o 1. domaćoj zadaći. Molim sve one koji nisu poslali zadaću sukladno uputama da još jednom pošalju zadaću do utorka, 10. ožujka u 24:00 ako žele da je vrednujem. Voditi računa o nazivu poruke, nazivu dokumenta, što prije ide - prezime pa ime, gdje su crtice, o tome da se priloži tekst koji se prikazuje i svemu ostalome.

Zahvaljujem kolegicama i kolegama Sertić, Muratović, Goričan, Kučan, Krušlin, Mihačić, Mati, Kutri, Pandzić, Tomeković, Husnjak, Mazarekić, Hadaš, Pleša, Križić, Pera, Radić, Petolas, Maljevac, Grgin, Paleka, Milin i Maržić, koji su poslali zadaću slijedeći sve jednostavne upute.

Srdačan pozdrav,

Goran Čular

Objavljeno: 4. 3. 2020. u 22:05
Goran Čular

Poštovani kolegice i kolege,

za 1. domaću zadaću pronaći ćete znanstveni članak, po mogućnosti empirijski, u kojem se tematizira odnosno donosi istraživanje o tome što može utjecati na uspjeh u studiju ili općenito školovanju. Članak može biti na hrvatskom ili na engleskom jeziku. U vašoj zadaći prikazat ćete na stranicu-stranicu i pol čime se članak bavi, od kojih teorijskih polazišta polazi, koje su hipoteze (ako postoje), opisati ukratko istraživanje i naravno zaključke.

Vaš prikaz članka i članak (ako je e-formatu) poslati na goran.cular@fpzg.hr do nedjelje u 24:00. Molim pročitati u podignutim Pravilima rada u seminaru na koji se način šalju domaće zadaće i molim držati se naputaka.

Bilo koji oblik akademskog nepoštenja strogo će se kažnjavati (vidjeti u silabusu)

Srdačan pozdrav,

Goran Čular

Objavljeno: 28. 2. 2019. u 17:32
Uređeno: 24. 2. 2020. u 18:19
Goran Čular

Poštovani kolegice i kolege,

raspoređeni ste u seminarske grupe prema sljedećem rasporedu:

H1 (ponedjeljak, 13:45 - 15:15) - od Spajić do Zubović

H2 (ponedjeljak, 15:30 - 17:45) - od Anić do Gašparuš

C1 (srijeda, 12:00 - 13:30) - od Gelo do Matić

C2 (srijeda 13:45 - 15:15) - od Mazarekić do Skočić

Ukoliko student ima koliziju s drugim predmetom ili seminarskom nastavom, može do ponedjeljka 2. ožujka 2020. do 12:00 zamijeniti seminarsku grupu, ali samo tako da nađe kolegu ili kolegicu koji će iz te druge grupe preći u njegovu prvu. Do navedenog roka o zamjeni u skupnoj e-poruci moraju biti obaviještena oba nastavnika, kao i student s kojim se mijenjate.

Seminarske nastave nema ovaj tjedan. Počinje od ponedjeljka, 2. ožujka.

Srdačan pozdrav,

Goran Čular

 

 

Srdačan pozdrav,

Goran Čular  

Objavljeno: 24. 2. 2018. u 20:16
Uređeno: 24. 2. 2020. u 14:13
Goran Čular

Poštovani kolegice i kolege,

u srijedu, 26. veljače 2020. u 10:15 (dvorana A) počinjemo s uvodnim predavanjem na predmetu Metode istraživanja. Tamo ćete se upoznati s načinom rada i obavezama na predmetu. Nastava za sve seminarske grupe odvija se u kompjutorskoj učionici na IV katu.

Seminarske grupe su:

H1 - ponedjeljak, 13:45 - 15:15 (voditelj: dr. Andrija Henjak)

H2 - ponedjeljak, 15:30 - 17:15 (voditelj: dr. Andrija Henjak)

C1 - srijeda, 12:00 - 13:30 (voditelj: dr. Goran Čular)

C2 - srijeda, 13:45 - 15:15 (voditelj: dr. Goran Čular)

Seminarska nastava počinje u tjednu od 2. ožujka.

Srdačan pozdrav i vidimo se.

Goran Čular

Anketa
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!