Jezik | Language: HRV ENG
Psihologija edukacije
Šifra: 55533
ECTS: 5.0
Nositelji: dr. sc. Aleksandra Huić
Izvođači: Aleksandra Huić - Seminar
Vanja Putarek - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Studenti će upoznati glavne pojmove, teorijske modele i metode istraživanja u području učenja i poučavanja. Znanja iz ljudskog razvoja, procesa učenja i optimalnog planiranja poučavanja studentima će služiti za lakše donošenje odluka i vrednovanje svog rada u školskom kontekstu.
Literatura:
  1. Vizek Vidović, V., Rijavec, M., Vlahović-Štetić, V., Miljković, D; Psihologija obrazovanja; Zagreb: IEP (2014)
Preporučena literatura:
  1. Zarevski, P.; Psihologija pamćenja i učenja.; Naklada Slap (1996)
  2. Berk, L.; Psihologija cjeloživotnog razvoja; _Naklada Slap, str. 2007
8. semestar
Izborni pol 4-2 - Redovni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija
Izborni pol 4-2 - Izvanredni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija
Termini konzultacija:
Objavljeno: 16. 6. 2020. u 13:30
Uređeno: 16. 6. 2020. u 13:32
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

na Moodlu možete vidjeti bodove koje ste ostvarili na prvom ispitnom roku iz kolegija Psihologija edukacije. Svatko bi trebao moći vidjeti svoje bodove tako da otvori test koji ste pisali jučer te bi na početku trebao pisati broj bodova, a trebali biste moći vidjeti i broj bodova po pojedinim pitanjima (ova opcija bit će uključena do petka. Ako imate pitanja oko ovog ispitnog roka, slobodno se javite na moj mail (vputarek@ffzg.hr) do petka u 12 sati.

Na Moodlu su pod temom Ocjene objavljene ocjene iz kolegija koje imaju studenti koji su prošli ispit. Žuto su označene ocjene studenata koji, sukladno uputama na uvodnom predavanju, imaju pravo odgovarati za višu ocjenu jer imaju između jednog boda i tri boda do više ocjene. Do petka u 12 sati označeni studenti moraju javiti na moj mail (vputarek@ffzg.hr) hoće li ili neće izaći na usmeni ispit. Usmeni ispit bio bi u utorak (23. 6.) u poslijepodnevnim satima, a točne termine i raspored za usmeni dobit ćete naknadno, nakon što vidimo koliko studenata namjerava izaći na usmeni ispit.

Također, ako ne prihvaćate ocjenu iz kolegija koju biste imali nakon prvog ispitnog roka, javite mi na moj mail (vputarek@ffzg.hr) do petka u 12 sati da ne prihvaćate ocjenu i da želite izaći na neki od narednih ispitnih rokova.

Što se tiče molbe za produženjem trajanja pisanja ispita, žao nam je što vam je vremenski pritisak stvorio anksioznost. Uvidom u odgovore na pitanja kraćeg ili dužeg esejskog tipa uočava se poveća količina prepisivanja i vaših odgovora koji su identični natuknicama navedenima na prezentaciji te primjera koji su identični kod pojedinih studenata. Molimo vas da ubuduće ne dolazi do takvih ponašanja jer će ona biti sankcionirana. Kako bismo izbjegli akademsko nepoštenje, a istovremeno udovoljili vašoj molbi za produženjem trajanja pisanja ispita, produžit ćemo na sljedećem roku trajanje pisanja ispita na 60 minuta.

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Popis obavijesti