Jezik | Language: HRV ENG
Statistika
Šifra: 103589
ECTS: 5.0
Nositelji: doc. dr. sc. Daniela Širinić
Izvođači: Marko Grdešić - Predavanja
Mario Munta - Predavanja

Marko Grdešić - Auditorne vježbe
Mario Munta - Auditorne vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,1,0

U dogovoru sa studentima upisanim na predmetu, nastavnik će osigurati što veći broj elemenata nastave na engleskom jeziku, odnosno istovremeno i na engleskom i na hrvatskom za mješovite grupe (dvojezični nastavni materijali i dvojezični ispiti). Razina 2 također uključuje dodatni individualni rad sa stranim studentima (slično kao i razina 1) za nastavne elemente koji se drže na hrvatskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Auditorne vježbe 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Interpretacija kvantitativnih podataka omogućuje jedan vid razumijevanja društvenog svijeta oko nas. Ovaj se kolegij bavi statističkim metodama kojima se takvi kvantitativni podaci mogu opisati i analizirati. Statistička obrada kvantitativnih podataka zahtjeva specifičan način mišljenja koji danas dominira cjelokupnom znanošću, pa tako i društvenim znanostima u koje ubrajamo politologiju. Danas je statistička metodologija postala dio općeg obrazovanja i opće kulture svakog akademski obrazovanog građanina. Studenti će se upoznati s osnovnim statističkim pojmovima, te odgovarajućim statističkim metodama neophodnim za razumijevanje znanstvenih istraživanja i djelatno sudjelovanje u istraživanjima, bilo pojedinačno, bilo u sklopu nekog znanstvenog tima. Rad na predmetu organiziran je kroz predavanja i seminare koji obrađuju uvod u statistiku uz korištenje programa za analizu podataka IBM SPSS.
Literatura:
  1. Boris Petz, Vladimir Kolesarić, Dragutin Ivanec; Petzova statistika; Naklada Slap (2012), str. 700
1. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija
Obavezni predmet - Izvanredni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 17. 9. 2020. u 12:19
Mario Munta

Dragi svi,

 

rezultati izvanrednog ispitnog roka iz Statistike koji je održan danas (17. rujna 2020.) nalaze se u nastavnim materijalima. Sve informacije o uvidu i upisu nalaze se u dokumentu.

 

Srdačan pozdrav,

dr.sc. Mario Munta

Objavljeno: 15. 9. 2020. u 12:03
Mario Munta

Poštovani/e,

 

kao što smo prethodno i najavili, dekanski rok iz Statistike održat će se u četvrtak, 17. rujna u 10h preko aplikacije Zoom. Molim sve koji pristupaju ispitu da se povežu na Zoom sastanak s punim imenom i prezimenom te da tijekom ispita imaju uključene kamere.

 

Poveznica za Zoom sastanak je sljedeća:
https://us04web.zoom.us/j/2338222590?pwd=QmxIcStBZDFqU2tEK2tVbHM1MFd4dz09

Meeting ID: 233 822 2590
Passcode: 4NtQ1k

 

Rezultati ispita bit će poznati isti dan. Pristupnici/e koji uspješno polože ispit upisuju ocjenu na način da će indekse ostaviti na porti do utorka, 22. rujna na ime kolegice Daniele Širinić i to najkasnije do 16h. Isti će biti spremni za preuzimanje idući dan u prijepodnevnim satima.

 

Lijep pozdrav,

Mario Munta